Peter Holst Henckel 29.03 – 24.04

 

 

Peter Holst Henckels værk til RoofTop er et spørgsmål: Hvem ejer midten af paradis? I strålende og lysende farver står sætningen i en fragmenteret form. Et skilt placeret i det offentlige rum vil for det meste søge at være så let afkodeligt som muligt, sådan at budskabet hurtigt opfanges af forbipasserende. Men Henckels værk henvender sig til beskueren på andre præmisser. To ord i sætningen, midten og paradis, er sværere at tyde end de andre. Her står bogstaverne spejlvendte oveni hinanden og er trykt i forskelligt farvede forskydninger. Effekten kan på én gang være forstyrrende for læsningen og samtidig strække og forlænge tidsrummet for afkodningen af sætningen.

Hvem ejer midten af paradis? er et åbent spørgsmål, der skaber rum for kontemplation og overvejelser om, hvad form det paradisiske tager, og hvordan man får adgang til det. Det paradisiske kan være en indre tilstand men også et konkret sted eller en utopisk forestilling.

I kraft af sin beliggenhed midt i København kan Vesterbro rumme alle de storbydrømme og profane paradisiske fantasier, der knytter sig til forestillingen om det gode liv.

Henckels spørgsmål er som henvendelsesform et konfronterende greb, der insisterer på at gå i korrespondance med sin læser. Et spørgsmål har også potentiale til at bundfælle sig og obstruere en velkendt dagligdag. Værket er en fri invitation til hver enkel forbipasserende til at reflektere over, hvordan det gode liv ser ud, hvem der har ret til at leve hvor, og hvordan forestillingen om paradis kan drive os nye steder hen.

Peter Holst Henckel (1966 DK) er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1992) og har deltaget på talrige udstillinger i Danmark og udlandet. Aktuelt udstiller han på Gl. Holtegaard med soloudstillingen ”Gensyn med Paradis”. Derudover har Peter Holst Henckel over en årrække arbejdet i krydsfeltet medlem kunst og arkitektur og blandt hans seneste udsmykninger er Fyns HF & VUC i Odense, Psykiatrisk Center i Ballerup, Tornbjerg Gymnasium, Carlsberg Museum i Valby, Det nye Skuespilhus i Kbh., Rambølls Hovedkvarter i Ørestaden og Københavns Universitet Amager. Peter Holst Henckel er repræsenteret i en række offentlige og private samlinger i ind og udland og modtog i 2009 Eckersberg Medaillen.