Michael Mørk 18.08 – 11.09

 

Michael Mørk har skabt et værk til RoofTop, der placerer sig mellem sprog og billede. Værket præsenterer et ord, der ikke henviser til andet end sig selv. I den forstand er det sat fri fra den bagvedliggende betydning der oftest findes bag de ord, vi dagligt anvender og omgiver os med.

I Mørks værk opstår der en abstraktion over sproget. ttttttiiijuuppppp er et lydord; ordet er ikke en officiel del af noget sprog men er alligevel netop afkodeligt som stavningen på en lyd. Ordet kan give en lydlig genklang hos en beskuer, ligesom det kan stå for sig selv i sin rene form. Frem for at repræsentere en betydning fungerer ordet nemlig som et visuelt udtryk. Her stilles der fokus på bogstaverne som formede tegn eller som en sammensat, seriel komposition, der tager sit udgangspunkt i formalistiske traditioner.  

ttttttiiijuuppppp efterligner den lyd, det betegner. ttttttiiijuuppppp er dynamisk. Ordet springer frem fra dets orange baggrund, det hopper henover lysskiltet. Ordet kunne fortsætte i det uendelige. I det dynamiske udtryk opstår der en forståelse af et tempo eller en fart. Omgivelserne ved Dybbølsbro Station er præget af lydene fra togtrafik, busser og biler, der alle frigiver lyden af fremdrift. Således står Mørks værk som et billedligt ekko af den omkringliggende lydside, der udgør RoofTops omgivelser. Men måske er netop fremdriften også et billede på det levede liv, som vi af og til synes passerer forbi os alt for hurtigt… Som et ttttttiiijuuppppp.

Michael Mørk (1959 DK) Autodidakt. Michael Mørk har haft soloudstillinger på Esbjerg Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum, Randers Kunstmuseum, Overgaden Institut for Samtidskunst og senest Møstings Hus. Michael Mørk var medlem af North Udstillingssted. Han var initiativtager og kurator (med Ruth Campau) på Paintbox, Paintbox exstensions og Box 2.0. Michael Mørk er den ene halvdel af kunstnerduoen Allan Gabi og medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen.