Kim Asbury 11.10 – 06.11

Kim Asburys værk til RoofTop står som en undertekst til himmelen. Det lange, slanke skilt præsenterer teksten Ser du den sol…….der rejser sig…….over din by. Lysskiltets format mimer den klassiske undertekst, der ofte akkompagnerer fremmedsproglige film. Frem for at ledsage et enkelt filmshot forholder Asburys undertekst sig i stedet til himmelen, der troner frem over RoofTop, og som altid vil være tilstede i beskuerens synsfelt i mødet med værket. Her indtager Asburys værk en position som referent til det omgivende rum. Ser du den sol…….der rejser sig…….over din by kan beskrive solens gang over himmelen, som en langsommelig film eller en konstant igangværende proces.

Alle tekster kan forstås som kulturelle og billedskabende referencerum, der altid agerer inden for kontekster og forståelser. Asburys værk er sat i sort tekst på en kraftig pink baggrund, der kan fortælle historier om poppede solopgange. Ligesom en tekst er billedskabende, kan den rene tekst i sine kompositioner, krøller og linjer også fungere som billede. Asburys anvendelse af punktummer understreger denne forestilling. Frem for at understøtte værkets tegn- og skriftbetydning fremstiller Asbury sin tekst som et motiv.

De referencerum, Asburys værk strækker sig ind i, er mangesidede. Solen er en hverdagslig konstant, en mytisk stjerne og i nogle tilfælde objekt for klimatiske frustrationer og problematikker. Byen er ikke bare byen men din by, et udsagn der udfolder forestillinger om ejerskab, tilhørsforhold og erindring. Vi navigerer ofte i byen ved hjælp af vores erindring, der som en fast horisontlinje ledsager os i dagligdagen. Horisonten og solen kan være et fikserpunkt for de togrejsendes blikke, ligesom Asburys værk til RoofTop er det.

Kim Asbury (1960 DK) er autodidakt og har udstillet i Danmark, Holland og Tyskland på gruppe- og soloudstillinger. Kim Asbury var medlem og medstifter af North Udstillingssted.