Bjørn Poulsen 13.03 – 17.04

Det regner med frøer i mit hus. Bjørn Poulsens værk til RoofTop er en absurd sætning med filmiske kvaliteter. Værket fremmaner et surrealistisk og action-præget scenarie. Det regner med frøer i mit hus er et apokalyptisk udsagn. Det kan markere et af de første skridt i en undergangsfortælling og stå som en åbenbaring eller en afsløring af en kommende ødelæggelse.

Apokalypsen indikerer verdens sidste tid. Når det regner med frøer, er der en ubalance i naturen, der på dystopisk vis truer virkeligheden. Apokalypsen har en mytisk og bibelsk karakter. Forestillingen om en dommedag og dens forudgående varslinger er velkendte fortællinger, der i mere end én forstand er præsente i menneskets liv.

Poulsens tropegrønne ord spøger. Det regner med frøer i mit hus er ikke blot en apokalyptisk sætning men også et udsagn, der tager sit udgangspunkt i individet. Poulsens anvendelse af ordet mit forplanter sig i beskueren. Hvis hus er det, det regner med frøer i? Værket vender sig og spejler sig direkte i hver enkel person, der møder det.

Det regner med frøer i mit hus varsler forskydning og fortabelse, der både kan finde sted på et planetært plan og i det enkelte menneskes private liv, som det udspiller sig inden for hjemmets rammer. Poulsens dommedagsvarsel taler ind i en potentielt universel katastrofe, ligesom det også fortæller en historie om en ulykkes flertydighed og kompleksitet hos det enkelte menneske, der hverken kan forvente frelse eller en paradisisk eftertid, men som snarere må forstå og handle på det varsel, det har modtaget.

Bjørn Poulsen (1959 DK) er udannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1981-1988 hos professorerne Willy Ørskov og Bjørn Nørgård. Poulsen har udstillet både nationalt og internationalt. Han har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, og hans værker er del af samlingerne hos bl.a. Kunsten Museum for Moderne Kunst i Aalborg, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. Poulsen har udført utallige udsmykningsopgaver og er medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen. I februar 2020 udgav han sin første bog Opkald fra Mælkevejen hos forlaget Lindhardt og Ringhof. Det regner med frøer i mit hus er det første værk, Poulsen nogensinde har lavet, hvori ord indgår.